40 HAVALİMANINDA ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ Havalimanlarında da erişimi kolaylaştırdıklarını vurgulayan Uraloğlu, Yolcu Dostu Havalimanı projesi kapsamında 40 havalimanına da Erişilebilirlik Belgesi kazandırdıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği 2020 Erişilebilirlik Yılı kapsamında..
40 HAVALİMANINDA ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ
Havalimanlarında da erişimi kolaylaştırdıklarını vurgulayan Uraloğlu, Yolcu Dostu Havalimanı projesi kapsamında 40 havalimanına da Erişilebilirlik Belgesi kazandırdıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği 2020 Erişilebilirlik Yılı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Ödülleri’nin Kamu Kurum ve Kuruluşları kategorisindeki jüri ödülünü 1. sırada Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nın, 2. sırada ise Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nın aldığını anımsattı.
Proje ile engelli, yaşlı ve özel ihtiyaçları olan yolculara öncelik sağlayarak hizmet kalitesini artırdıklarını anımsatan Uraloğlu, “Ayrıca İstanbul Havalimanı’nda örnek erişilebilir havalimanı uygulamalarını da hayata geçirmiş bulunmaktayız. 23 farklı noktada bulunan Bana Sor Dijital Danışma Kioskları aracılığıyla sesli ve görüntülü canlı danışma ve Türkçe işaret dili hizmeti veriyoruz.” dedi.
“AR-GE PROJELERİNE 100 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLIYORUZ”
Bakanlık olarak ulaştırma ve haberleşme alanında daha erişilebilir bir gelecek için Ar-Ge çalışmalarına da hız verdiklerini aktaran Uraloğlu, “Herkes İçin Engelsiz Ulaşım temalı ulaştırma ve haberleşme alanında daha erişilebilir bir gelecek için hazırlanan Ar-Ge projelerine 100 milyon lira destek sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.
HERKES İÇİN HAREKETLİLİK MOBİL UYGULAMASI GELİYOR
Engelli bireylerin seyahatleri esnasında karşılaşabilecekleri tüm sorunları asgari düzeye indirecek veya tamamen ortadan kaldıracak Herkes İçin Hareketlilik Mobil Uygulaması’nı da hizmete almayı hedeflediklerini kaydeden Uraloğlu, “Ulaşım sisteminin erişilebilirliğini iyileştirmeye yönelik geri bildirim modülünden işaret dili çağrı merkezi desteğine kadar, engelli vatandaşların ulaşım için gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir mobil uygulamadan bahsediyorum.” ifadelerini kullandı.
2 MİLYON 332 BİN 161 DENETİM YAPILDI
E-Devlet’te Engel Yok projesi kapsamında ise Engelsiz Çağrı Merkezi projesi bünyesinde işaret dili bilen e-Devlet Çağrı Merkezi çalışanları ile görüntülü olarak destek sağladıklarını da kaydeden Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
“PTT tarafından sunulan hizmetlere hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin erişimi amacıyla PTTMatik’leri erişilebilir hale getiriyoruz. Ayrıca PTT tarafından engelli müşterilerine aylıkları diledikleri şekilde ister evleri ister işyerlerinde ödeniyor. Engelli otoparkı ve kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik denetim çalışmaları kapsamında da ilgili birimlerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 2022 Nisan – 2024 Eylül döneminde bu konuda 2 milyon 332 bin 161 denetim yaptık ve 633 bin 627 adet cezai işlem uygulamış bulunuyoruz.”
BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ MESAJI
Bütün insanları kucaklamaya, kazanmaya; bu alanda Türkiye’yi çağdaş bir düzeye getirene kadar gayret göstermeye devam edeceklerini kaydeden Uraloğlu, “Çünkü biz bir bütünüz ve birlikte daha güçlüyüz. Engelli olmak bir eksiklik ve kusur olmadığı gibi, sağlıklı olmak da bir üstünlük vesilesi değildir. Önemli olan insanın bütün imkanlarını içinden geçtiği bu zorlu imtihanı kazanabilmek için seferber etmesidir. Bizim hizmet politikalarımızın temelinde ‘önce insan’ ilkesi vardır. İnanıyorum ki bu proje sadece bir başlangıçtır. Engelli bireylerimiz için daha erişilebilir bir dünya inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Sektörde Gündem Ekonomi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.